2013. június 2., vasárnap

Gél lakkozás – ahogy én csinálomNemrégiben 93Dorisz kérte, hogy írjam le neki, milyen termékeket is használok az otthoni gél lakkozáshoz, aminek kapcsán eszembe jutott, hogy esetleg Titeket is érdekelhet, hogy miket is használok, és hogy is csinálom a körmeim. Előre bocsátanám, hogy nem buzdítanék mindenkit, hogy álljon neki otthon „műkörmösködni”, ha nincs ezzel kapcsolatban semmilyen tapasztalata. Nem hiába tanulják emberek hónapokon keresztül ezt a szakmát. Én is csupán azért mertem belevágni, mert éveken keresztül volt műkörmöm, számtalan alkalommal figyeltem, hogy is készítette el a műkörmösöm az új művet. Mindezek ellenére műkörmöt építeni továbbra sem mernék nekiállni, a gél lakkozás ennél jóval egyszerűbb, azt hiszem ezt már egész jól begyakoroltam (dagadt a mellem a büszkeségtől, amikor néhányan megkérdezték a környezetemben, hogy tetszik nekik a körmöm, megcsinálnám-e nekik is, de nemet mondtam – a saját kezemen bátran „kontárkodom”, de más kezének már nem mernék ilyen bátran nekiállni) 

Aki azonban még sosem látott ilyesmit, nem biztos, hogy sikerrel jár. Ráadásul láttam itt-ott (nem épp szakboltban) kapható műkörmös „készletet”, amely szerintem igen hiányos összeállítású volt (előkészítő folyadékok nélkül például), ezek használatával valószínűleg garantálható a sikertelenség, amely egyrészt hamar elveszi az ember kedvét még a gél lakktól, műkörömtől is, másrészt pedig elég csúnya károkat is okozhatunk a körmeinken, ha nem meg felelően készítjük el őket. 

Mindenképpen javaslom, hogy ha valaki úgy dönt, hogy megpróbálkozik otthon elkészíteni a körmeit, olvasson alaposan utána. Én DjKaty-nál olvastam hasznos dolgokat, emellett számos műkörmös videót is megnéztem a Youtube-on (bár ezt egy mai lánynak már nem is igazán kell talán mondani :-) 
A gél lakk egyébként egyfajta átmenet a műköröm és a körömlakk között. Körömlakkos üvegre hasonlító üvegcséből visszük fel a körmökre, és elvileg eltávolítani is könnyebb, mint a műkörmöt. A nagy különbség a kettő között, hogy a gél lakk nem alkalmas a körmök meghosszabbítására, építésére. A saját körmünkre felvitt rétegekkel erősödik, vastagodik a körmünk, de nem lesz tőle hosszabb, csak ahogy természetesen nő a körmünk. 

Kezdjük tehát azzal, hogy milyen anyagokat is használok, mire van szükség a gél lakkozáshoz: 
neten utánanéztem az áraknak is, hogy lássátok, mi mennyibe kerül (az árak webáruházakból származnak, kisebb eltérések lehetnek a fodrászkellékes árak között, de emlékeim szerint nem jelentős) Moyra gombaölő folyadék (13 ml, 590 Ft) 
Gombás fertőzések kezelésére és megelőzésére ajánlott folyadék. Vékony rétegben vigyük fel a bőr és a köröm felületére, majd dörzsöljük bele. 
Ezt megelőzésképp használom, hetente egyszer-kétszer (vagy amikor eszembe jut), nem a feltétlen gél lakkozáskor. 

Crystal Nails Nail Prep (15 ml, 990 Ft) 
Gombásodás-megelőző és vízelvonó, PH-kiegyenlítő hatású körömelőkészítő folyadék. A primer használata előtt száradását meg kell várni (gyorsan szárad a körmeimen) 

Crystal Nails Acid Free primer – Savmentes primer (15 ml, 1.980 Ft) 
A savas PRIMER helyett használható teljesen savmentes kétoldalú ragasztóként működő rendkívül hatékony tapadásközvetítő, zseléhez és porcelánhoz. Száradását nem kell megvárni (ragacsos marad). 
Fontos, hogy savmentes legyen a primer! Anno az első próbálkozásom azért nem sikerült, mert savas primert használtam és egy-az-egyben le lehetett húzni róla a gél lakkot. A fodrászkellékesben, ahol vettem, azt javasolták, hogy míg az előzőnél mindegy a mennyiség, mivel viszonylag gyorsan szárad, ezt ne bőségesen vigyem fel a körmökre és várjam meg amíg megszárad nagyjából legalább. 

Master Nails Master Bond (15 ml, 1.560 Ft) 
Tapadásközvetítő anyag zseléhez és porcelánhoz egyaránt használható. Kétoldalú ragasztóként működik. Teljesen savmentes. Ezt DjKaty ajánlására vettem meg, szerintem ennek is köszönhető, hogy soha nem levegősödik, válik fel a körmöm (őszintén szólva nem egy műkörmösnél jártam már, de sehol sem használták, pedig nem nagy befektetés és úgy tűnik, igazán hatásos) 
A többivel szemben ezt nem csak hagyom megszáradni, hanem kb fél-egy percig köttetem az UV lámpában. 

Az előkészítés nagyon fontos, ezért erre nem szabad sajnálnunk a pénzt! Ha nem megfelelő az előkészítés, nem a megfelelő anyagokat használjuk hozzá, a gél lakkozásunk nem lesz tartós, illetve levegősödni fog (én nagyon büszke vagyok arra, hogy amióta én magam csinálom a körmeimet, egyáltalán nem levegősödik fel egy körmömön sem, holott ez régebben gyakran előfordult). GL00 – Gél lakk alapozó és fedőlakk egyben (15 ml, 3.500 Ft) 
Átlátszó alapozó és fedőlakk egyben. Ezt használom a következő, színes gél lakk alá és fölé egy-egy rétegben. 

Crystal Nails Easy Off Milky pink gél lakk (15 ml, 2.980 Ft) 
Saját köröm erősítő, rugalmas Easy Off (azaz könnyen leoldható) zselé enyhén fedő, tejes rózsaszín árnyalatban. A közepes fedőképesség legfőbb erénye, hogy eléggé fed ahhoz, hogy a mosolyvonal lenövését még kissé elfedje, de nem fed olyan erősen, hogy a hátsó bőrredőnél csúnya lenövési kontúr jelenjen meg 1-2 hét múlva. 
Ezt a zselét 2 rétegben viszem fel a körmeimre, az egy-egy átlátszó réteg közé. 
A kezdő készlet kialakításakor ezt akár el is lehet hagyni, ha valaki (ugyanúgy, ahogy én), csak a saját köröm megerősítésére használja a gél lakkot, elég lehet a színtelen gél lakk is eleinte. Én a fentiek miatt szeretem használni, jobban tetszik így a körömlakk nélküli, natúr körmöm, mint csak a színtelen gél lakkal. 

Crystal Nails Cleanser (100 ml, 1.390 Ft) 
Zselé fixáló, mely összetételénél fogva nem tompítja a zselé fényét. Alkalmas a zselés ecset és az uv lámpa tisztítására is. 
Erre a gél lakkozás végén van szükség, ezzel kell áttörölni a kész gél lakkozást, hogy eltűnjön a ragacsosság. 


Eszközök, amikre szükség van mégKörömreszelő 
Polírozó tömb 
Kefe, fogkefe a por eltávolításához 
Egy fogkefét valamint egy nem használt, nem túl jó minőségű arcecsetet használok a reszelés utáni portalanításhoz. 


UV lámpa Igen sokféle UV-lámpát lehet kapni, akár néhány ezer forinttól a több tízezer forintig (ezek természetesen inkább professzionális felhasználóknak). Amire érdemes figyelni, hogy mekkora az UV lámpa teljesítménye: egy csöves (9W) vagy több, akár 4 csöves lámpát (3*9 W). Bár a fodrászkellékesben, ahol megkérdeztem, azt mondták, hogy otthoni felhasználásra elég az egyszerű, egy csöves, időzítő nélküli lámpa is, én ragaszkodtam a nagyobb teljesítményűhöz. 
E-bayről rendeltem egy 4 csöves, 36W-os, időzítős UV lámpát 25$-ért (ha jól emlékszem). Kicsit ugyan sokáig tartott míg ideért , de jóval kedvezőbb áron szereztem meg így, mintha itthon vásároltam volna meg. Az időzítőhöz viszont felesleges volt ragaszkodnom: 2 perces időzítő van a lámpámban az időzítő nélküli, végtelen mód mellett, a gél lakk kötéséhez viszont 3 percig kell lámpázni, így egy pici stoppert használok az időzítő helyett (nem bízom az időérzékemre a dolgot, mert félő, hogy még tovább tartana a gél lakk elkészítése). Mint látjátok, nincs a szó szoros értelmében vett színes gél lakkom, mégpedig azért, mert a gél lakkra azért volt szükségem, hogy erősebbek legyenek a körmeim és tartósabb legyen a körömlakk a körmeimen. Sajnos a saját körmeim egyszerűen nem viselik el magukon a körömlakkot: lehet akár OPI, Orly, Essence BTGN alaplakk, minden lepattog max egy nap után a körmeimről. Így miután meguntam az áldatlan állapotokat, gél lakkot tettem a körmeimre és azóta megszűnt minden problémám. Natúr állapotukban nem hordom a körmeimet (vagy csak nagyon-nagyon ritkán), mindig van rajtuk körömlakk, ami így most már mindig nagyon tartós: még a rosszhírű új Essence lakkok is tartósak az én gél lakkos körmeimen! 


No és akkor lássuk, hogy is készülnek az én körmeim: 

A nulladik lépés az előkészületeké: kezet mosok, kipakolok az asztalomra mindent, amit fent felsoroltam, valamint alaposan eltávolítom a körömlakkot a körmeimről. 

lenőtt gél lakk


A körömreszelővel megreszelem a körmeimet: a gél lakk felületét megvékonyítom. Nem túl vékonyra, mert szeretem, ha van egy kis vastagsága, tartása a körmömnek de mivel most kerül még rá legalább 4 réteg új anyag, bizony kell vékonyítani a vastagságán. Polírozó tömbbel felbolyhosítom a saját körmöt is ott, ahonnan már lenőtt a gél lakk – nem kell és nem is szabad túl erősen megreszelni a saját körmöt, de fontos, hogy bolyhos legyen a felülete. A hosszából ha kell, veszek vissza, de nem sokat, mert a végén is megreszelgetem kicsit és nem akarom, hogy túl rövid legyen, mire elkészülök. Ha nem akarok rövidíteni a körmeimen, akkor is legalább megcsiszolom kicsit a körmök élét, hogy friss reszelés legyen mindenhol (a bolyhos, frissen reszelt körömre jobban tapad ugyanis a gél lakk). 

Az alapos reszelés után eltávolítom a port a körmökről a fogkefével, ecsettel. 

A reszelés után jöhetnek az előkészítő folyadékok: először a Nail Prep, ami viszonylag gyorsan szárad, majd utána a savmentes primer. Ezután a körmökhöz már nem nyúlok kézzel, hiszen nem akarom újra visszazsírozni, összemaszatolni az előkészített körmöket. Miután nagyjából a primer is megszáradt, jöhet a tapadásközvetítő (Master Bond). Ezt már nemcsak megszárítom a körmökön, hanem fél percet köttetem is az UV lámpában. 

Master Bond felvitele után

Ezután következhet maga a gél lakk: először egy színtelen, majd két tejes-rózsaszín réteg után ismét színtelen. A rétegek között mindig 3 perc lámpázás (tehát színtelen réteg – 3 perc UV fény – tejes rózsaszín réteg – 3 perc UV fény - ismét tejes rózsaszín réteg – 3 perc UV fény – ismét színtelen réteg – 3 perc UV fény). Én mindig a bal kezemmel kezdem, azon megcsinálom a négy ujjamat a hüvelykujj kivételével, mivel azt nem tudom betenni az UV fénybe úgy, hogy megfelelően érje a fény a gél lakkot. A bal kezem négy ujja után következik a két hüvelykujj, majd a jobb kéz maradék négy ujja. 

színtelen gél lakkal

tejes rózsaszín rétegekkel


Figyelni kell, hogy ne kenjünk túl sokat a gél lakkból a körmökre, ne folyjék szanaszét és ne kerüljön a körömágyra gél lakk. Miután felkentük a gél lakkot, már ne forgassuk mindenfelé a körmeinket, ne follyon meg a híg anyag. 

Számoljatok azzal, hogy ha magunknak csináljuk, tovább tart, mint ha a szakember készíti a körmeinket. 
Egyrészt (főleg az elején) amíg gyakorlatlanok vagyunk, kicsit tovább tart a munka. Másrészt mivel csak két kezünk van, amíg az egyik kezünkön szárad a gél lakk, addig a másikon nem tudunk dolgozni, míg a műkörmös ez idő alatt megcsinálta a másik kezünk körmeit is… 
Azt hiszem ezt az egy hátrányát találtam az otthoni gél lakkozásnak :-) 

Ha kész vagyok a gél lakkozással, áttörlöm a tisztító folyadékkal, ami elveszi a gél lakk ragacsosságát. Ezután én még átreszelem picit a körmeimet. Itt már egy finomabb reszelőt használok, hisz nem akarom eltávolítani a most felvitt rétegeket, csak egyenletesebbé reszelem a széleket, a körömvégeket. A köröm felszínén a polírozó tömbbel megyek át, hogy az is szép homogén legyen. Mivel nem önmagában viselem a gél lakkot, nem használok fényzselét a művem tetejére, de ilyenkor általában még az szokott kerülni a színes gél lakkra. 

Ezután vagy egyből körömlakkozom a körmeim, vagy ha az csak kicsit később esedékes, körömápoló olajjal bekenem még a körömágyat, hogy pihe-puha legyen. 

lakkozva


Nos, így készül az én gél lakkozásom!


Kérlek olvasd el a kiegészítéseket is ebben a bejegyzésben! Bízom benne, hogy több kérdésed is sikerült megválaszolnom :)

108 megjegyzés:

 1. Hűű ez nagyon szupi! :D Ügyes vagy! :D Nekem kétszer volt műkörmöm egyszer gél lakkos körmöm, de megfogadtam, hogyha csináltatok akkor csak zselés műkörmöt. Nekem a gél lakk abszolút nem jött be, sokkal jobban megrongálta a körmeimet, mint a műköröm anno.

  Mindenesetre a tiéden jól néz ki! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamennyire minden körmöt megviseli az, hogy picit megreszelik a felszínét - én ezért legutóbb inkább lenövesztettem a műkörmöt mintsem leszedessem.

   Törlés
 2. Jelentem, már én is géllakkozok, csak nekem Master van, és tökéletesen bevált. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk a Master márka nem kapható, így maradok a Crystal Nailsnél
   A Master Bondra is heteket vártam, mert úgy kellett hozatnom - úgy tűnik nem annyira ismert márka, viszont ezzel az egy termékével abszolút meg vagyok elégedve
   Hogyhogy átváltottál a géllakkra?

   Törlés
  2. Hát, volt az a "csodálatos" zselés élményem, és ha már úgyis vennem kellett másikat, kipróbáltam ezt :-)

   Törlés
 3. hasznos volt szintén, nagyjából én is így csinálnám, meg sokszor volt műkörmöm így láttam is hogy csinálják, de még nem mertem rávenni magam. =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Épp ezért hangsúlyoztam ki a bejegyzésben, hogy nem ajánlanám, hogy mostantól mindenki bátran nekiálljon otthon
   Sajnos láttam már csúnyán elreszelt körmöt mert az illető azt gondolta, hogy a gél lakkot lereszelni ő is le tudja ... :-(

   Törlés
 4. Nagyon ügyes vagy! Olyan jól néz ki az utolsó képen szereplő műved :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!
   És az szép, hogy még egy hét után is ilyen jól néznek ki :D

   Törlés
 5. Ez igazán nagy segítség, köszönöm, hogy megírtad ezt a tartalmas és hasznos bejegyzést! :)
  Ahhoz képest nem is olyan nehéz, én is láttam egy párszor, hogy csinálja szakember, de biztosra akartam menni, mielőtt belevágok itthon.
  Már csak annyi a kérdésem, hogy a lakkokat és hozzávalókat netről rendelted (crystalnails.hu) vagy fodrászkellékesben is lehet kapni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fodrászkellékesnél vettem őket, kb annyira jön ki, mint ha rendelném netről, akkor pedig inkább szeretem egyből kézbe fogni őket
   Én a veszprémi Pacsuli fodrászkellékesbe járok, ott vannak Crystal Nails cuccok (Haszkovón van) - kedvesek és segítőkészek, ők segítettek, amikor az első próbálkozásom nem sikerült
   U.i: nagyon jó az új képed! :-)

   Törlés
 6. Szia, mi a különbség a géllak és a zselélak között? Bocs, de soha nem volt még műkörmöm, viszont úgy tűnik, az én körmeimnek is kell valami mesterséges erősítés, ezért érdekel a téma.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Próbáltam rákeresni, nekem úgy tűnik, hogy a kettő ugyanaz - vagy legalábbis nem sok a különbség (meg kell jegyezzem, hogy nem vagyok tanult műkörmös, így előfordulhat hogy nem így van)
   Az a lényeg, hogy UV fényre kötnek, körömlakk-szerű anyaga van. Nem olyan mint a műköröm, nem lehet vele körmöt hosszabbítani, csak a meglévő hosszra lehet felvinni.
   Hígabb, mint azok a műköröm-anyagok, mint amiket én láttam, emiatt kicsit nehezebb/másabb ezt felvinni
   Ha kérdésed van még ezzel kapcsolatban, írj csak nyugodtan, ha tudok, segítek

   Törlés
 7. Szia! A véleményedet szeretném kérni. Szeretnék belevágni az otthoni gél-lakkozásba, a fodrászkellékes bolt a közelben Moyra cuccokat árul. Minden van amit leírtál, kivéve a bonder. Mi a véleményed a Moyra márkáról?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A Moyra gél lakkos családját nem ismerem, így arról nem tudok véleményt mondani. A körömlakkjaik jók, és látom hogy van professzionális vonaluk is, így ha nincs más a közelben, szerintem készítsd nyugodtan azzal: a gél lakk az gél lakk, működnie kell, különben nem árulnák :-)
   Az előkészítő folyadékokra figyelj, azokat nem lehet elhagyni, de a Bonder nem létszükséglet, anélkül is lehet szép és tartós a gél lakk (én szeretek biztosra menni, ezért rendeltem, de tény, hogy kevés helyen kapható)

   Ha van még kérdésed, írj, szívesen segítek!

   Törlés
  2. Szia !

   Én Moyra-t használok, és teljesen meg vagyok vele elégedve.

   Törlés
  3. Köszi az infót!
   Gondoltam, hogy azok is jók lehetnek, csak nekem nincs tapasztalatom vele, de így látják az olvasók, hogy másnak is bevált már :-)

   Törlés
 8. Köszönöm a gyors választ! Minden előkészítő termék van a boltban, amit te is használsz. Azért a bondert még hajtom egy kicsit, hát ha... Kedvencek között van ez a blog bejegyzésed... nagyon hasznosnak találom, és legalább egy kis biztatást is kapok.

  Lakkjaim nekem is vannak tőlük, és az előző műkörmösöm is Moyrás termékeket használt, bár nem tudom, hogy az előkészítő folyadékokat miért hagyják el. Vagy csak én találkoztam olyannal, aki egy kis fertőtlenítő spray után, reszelés és azonnal a zselét viszi fel és nekem is kb. egy hét után levegős volt a zselé alatt. Most megpróbálom az otthoni "körmösködést".
  Köszönöm! Szép napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziasztok! A kolléganőm most rendelt Diamond Nails termékeket, és majdnem tízezer forint volt az összérték, ezért felhívták, hogy szerintük ne a szállítási díjat fizesse, hanem inkább válasszon valamit, mert 10 ezer forint felett ingyenes a szállítás. Szóval lehet, hogy érdemes körülnézni webáruházban, mert a kezdőcsomag értéke valószínűleg úgyis kiadja a szállítási költségtől mentes összeget. :-)

   Törlés
  2. Az azért durva, ha egy profi műkörmös elhagyja az előkészítő folyadékokat (viszont láttam videóban primert spray formájában, úgyhogy lehet hogy azt használta az illető?)
   Több műkörmösnél is jártam már életemben, de a Bondert még sehol sem láttam használni. Hogy ennek köszönhető-e nem tudom, de míg a műkörmök mindig fellevegősödtek előbb utóbb a körmömön, a gél lakk sosem (a műkörmöt soha nem én csináltam magamnak, csak a gél lakkot)
   Ha mindenképp szeretnél Bondert, és esetleg olyan fodrászkellékesnél jársz, ahol árulnak Master Nails termékeket, kérd meg őket, hogy rendeljenek Neked, én is így tettem (igaz várnom kellett rá vagy egy hónapot, de megrendelték, nekem pedig megérte)

   Illetve érdemes átgondolni Djkaty javaslatát is - ha még nem vetted meg a dolgokat, számold át, hátha így jössz ki jobban.

   Ügyesen az otthoni körmözéssel, csinálj mindent előírásszerűen, ne hagyj ki egy lépést sem és jónak kell lennie (e leírás alapján ismerősöm is készíti a körmeit, neki is sikerül :-)
   Igazán örülök, hogy hasznosnak érzed ezt a blogbejegyzést, köszönöm! :-)

   Törlés
  3. Nekem is sokkal kevésbé levegősödött a zselé, mint amikor műkörmös csinálta, ott általános volt, hogy másnapra akár fél centiméternyi levegősödés is kialakult a körömágynál... A géllakk viszont sokkal egyszerűbben kezelhető, és tartósabb is, nem kell félni a levegősödéstől :-)

   Törlés
 9. Köszönöm a válaszokat! Megvettem mindent, és megrendeltem a bondert is. Azt mondta az eladó hölgy, hogy úgy is jár nagykerben és utána néz.

  VálaszTörlés
 10. Szia Pancsi! Szia Katy! Nagyon nagyon boldog vagyok, mert csütörtök este óta fent a zselés és fent a tűzpiros lakk! :-) Bonder még nincs, majd péntekre ígérték... de a zselé még csak a körmöm végénél sem vált el (ami eddig mindig az első pár nap után megtörtént), pedig tegnap kertészkedés volt itthon. Még egyszer köszönök minden biztatást, és a pontos leírásokat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :-)
   A kertészkedéssel azért légy óvatos! Nekem anno a műkörmöt majdnem le kellett szedni, mert icipici helyre bebújt a föld... Azóta inkább gumikesztyűben rendezgetem a virágaimat.
   Bár szerencsére a gél lakknál nincs levegősödés meg rés a saját köröm és a géllakk között, de nem árt óvatosnak lenni.
   Hajrá és alkoss szépeket! :-)

   Törlés
  2. De jó, nagyon örülök! Én is csak jót tudok mondani tényleg, jelenleg egy négyhetes lenövéssel vagyok teljesen levegőtlen, ami azért sokat elmond mind a 4 műkörmösről, akikhez jártam... Köszönöm, hogy megosztottad a sikerélményed :-)

   Törlés
 11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 12. Szia Pancsi! Segíts kérlek! Szerinted, két zselé réteg közé tehetek csillámport, vagy matricát?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Mivel a géllak a műveletek közben eléggé ragadós (nem sima a felülete), szerintem igen nehéz lehet eloszlatni a csillámport vagy feltenni a matricát. Én valószínűleg nem kísérleteznék vele, bár ki tudja, egy próbát megér.
   Akkor lehetne könnyen feltenni a csillámport vagy a matricát, ha a tisztító folyadékkal letörölnéd, hogy sima legyen a felület, akkor viszont kérdéses, hogy a következő réteg géllakk hogy tapad erre (nem véletlenül kellenek alá a tapadást elősegítő, előkészítő folyadékok)
   Őszintén szólva, én nem próbáltam ilyesmit, mert kifejezetten natúr alapnak használom csak a géllakkot a manikűrök alá, de ha nem bánod, hogy esetleg le kell reszelned a művet, mert nem lesz jó, akkor egy próbát megér, hátha csak én gondolom rosszul és mégiscsak működik!

   Törlés
 13. Ma lehet, hogy kipróbálom. Dec. 31-ig rengeteg idő van még kísérletezni. Köszönöm a választ! Boldog Új Évet Kívánok! És ha nem bánod, megírom a végeredményt is. Szép napot! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elfelejtettem az előbb írni, hogy mindenképpen írd meg, hogy működik-e az elképzelésed! :-)

   Törlés
 14. Szia Pancsi! Nem mertem elkezdeni... gyáva vagyok! :-D még egy kicsit utána keresek a jó öreg Gugliban ;-) BÚÉK

  VálaszTörlés
 15. Szia PAncsi! Először is gratulálok mert nagyon jó és hasznos ez a blog! Úgy látom sokan fordulnak hozzád segítségért, tapasztalatgyűjtésért ezért felbátorodva énis szeretnék tanácsot kérni tőled.:) Nagyon sok műkörmösnél jártam, kezdtem porcelánnal, azt mondták azt nem bírja a körmöm mindig fellevegősödött. Majd váltottam a zselés műkörömre ez nem volt rossz, de jó sem. Végül az ezredik körmösnél kipróbáltam a gél lakkot. Viszont ő úgy csinálta, hogy az előkészített addigra már papírvékonyra roncsolódott körmömre rákent egy zselé réteget ez megkötött majd a 2 réteg gél lakk réteget. Ezalatt szépen meg is nőtt a körmöm és valóban tartósabb lett. (ezt a gél lakkozást kb. 1évig csináltam) Végül leszedettem. Annyira vékony volt a körmöm , hogy kb. 2 hónap kellett mire rendbejött. Azóta csak alkalmakra csináltattam sima gél lakkozást és ez vált be a legjobban. Szeretném kipróbálni otthon elkészíteni a körmeimet ehhez kérnék segítséget! Az UV-lámpával vagyok gondba. 4x9W-os lámpát szeretnék minimum és nyilván nem drágát. Viszont aki csinálta nekem a körmös a gél lakkot volt egy pici lámpája gél lakkozáshoz ahol 1-2perc alatt megkötött.Nagyon tetszett és gyorsan kész lett. Nem tudod hol lehetne ilyesmi lápát kapni? Fodrászkellékesbe néztem ott 8-10.000 ft. Szóval kérnék egy kis segítséget hol kezdjem? Vegyem meg a lakkokat olyan márkát mint te? Vagy érdemesebb rendelni online UV-lámpát?
  Köszönöm előre is a segítséget! Boldog Új évet Kívánok!
  Üdv: Szandi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Szandi!
   Nagyon örülök, hogy tetszik a blog, szívesen segítek, ha tudok! :-)
   Anno nekem is volt porcelán műkörmöm, nem volt rossz, de azért nekem is levegősödött, míg a gél lakk egyáltalán nem (ennek vagy maga a gél lakk az oka, vagy a Bonder, amit használok, vagy a kettő együtt)

   Anno amikor kerestem lámpát, akkor megkérdeztem azt a fodrászkellékest, akinek a véleményében én is megbízom, és ő azt mondta, hogy otthonra tökéletesen megfelel a 1*9W-os lámpa, hisz az is megköti a gél lakkot, ráadásul a kezdő műkörmösök is azzal dolgoznak. Sőt, ha őszinte akarok lenni, az elején pár alkalommal én is ilyen kis lámpával dolgoztam, és működött! Persze az ember telhetetlen és jobb kell neki, de sajnos ezek a lámpák Magyarországon eléggé drágák. A Crystal Nails webáruházát ajánlom, itt láthatod, hogy vannak tíz ezernél olcsóbb lámpák is, de csak egy csövesek:
   http://www.crystalnails.hu/bolt/uv-lampa
   Én az enyémet az Ebayről rendeltem. Ezt akkor ajánlom, ha van időd várni, mert kell néhány hét, hogy megérkezzen, viszont az egy csöves áráért négy csöves lámpát kapsz, ami azért meggondolandó. Az enyém másfél éve tökéletesen működik, tehát megérte várni rá.
   Ha Magyarországról rendelsz, érdemes más webáruházakat is megnézni, hátha vannak árban különbségek (Perfect Nails, Diamond Nails, Moyra).

   Gél lakk anyagok: Én a Crsytal nails márkát próbáltam, ez bevált, ezért is maradok ennél, de ez nem jelenti azt, hogy csak az a jó. Szerintem ha profi márkát választasz és a családon belül veszel meg mindent, akkor az is működni fog, hiszen nem kevés műkörmös dolgozik Perfect Nails, Brillbird, Master Nails és ilyesmi márkákkal. Az a lényeg, hogy profi márka legyen, pl ne a Lidl-ben kapható műkörmös készlettel kezdj (de persze nem feltételezem, hogy ez eszedbe jutott volna :-)
   No és az is fontos, hogy ne spórold el az előkészítő folyadékokat, mert azok nélkül nem lesz tartós a gél lakkod! A fent leírtak szerint készítem most is a körmeimet, tehát az alapján elindulhatsz. Ha Te is körömlakkoznál a gél lakkra és csak egy színtelen réteg kell, akkor a minimum ami kell az a Nail Prep, a Primer (savmentes) és egy színtelen (Clear) gél lakk. A Bonder nem kötelező, valószínűleg anélkül is működik a dolog, csak én biztonsági játékos vagyok, a Cleanser pedig helyettesíthető körömlakklemosóval (ezt már próbáltam én is)
   Remélem megválaszoltam minden kérdést, ha nem, kérdezz bátran (ha könnyebb, írj e-mailt)
   Üdv PAncsi

   Törlés
 16. Köszönöm a válaszod! Rendelni fogok az Ebayről lámpát, amíg megérkezik beszerzem a gél lakk anyagokat! Még annyit, hogy a crstal nails honlapján érdemesebb rendelni vagy fodrászkellékes üzletekben?
  Hálásan köszönöm a sok segítséget és írni fogok, hogy sikerült az első próbálkozásom! :D Szép napot neked!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem attól függ, mekkora értékben szeretnél rendelni. Egy-két terméknél valószínűleg jobban megéri a fodrászkellékes, viszont ha sok dolgot szeretnél venni, akkor lehet hogy olcsóbban jössz ki a szállítással együtt a webshoppal (vagy akár túl is lépheted az ingyen szállítás értékét).
   Én fodrászkellékesnél szereztem be, mert kb ugyanúgy jöttem volna ki (a fodrászkellékes kicsit drágábban adja a termékeket, mint a webshop, de nem sokkal - épp, hogy inkább tőlük legyen érdemes vásárolni)

   Várom majd az eredményt, drukkolok! :-)

   Törlés
 17. Szia PAncsi!
  Már 1 ideje foglalkoztat az otthoni géllakkozás,csak nem volt bátorságom hozzá.Nézegettem sokat a Youtube-on,s előtte sokat csinálta már műkörmös(több is),de valahogy sosem voltam teljesen elégedett,mert vagy fellevegősödött vagy a formára reszelés nem volt szerintem igazán szép.S aztán megtaláltam a blogodat.Ez adott bátorságot ahoz,hogy belevágjak.A párom a szülinapomra(holnap lesz :) ) megrendelte az ebayről az uv lámpát,s 1-2 eszközt még.A többi hozzávalót pedig webshopból rendeltem meg.Még biztosan várni kell ,de beindult a folyamat. :)
  Remélem,hogy nemsokára az eredményről is írhatok!
  Üdv:Andi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Utólagosan is boldog szülinapot!
   Kíváncsi vagyok, hogy sikerülnek a körmeid!
   Régebben nekem is gyakran fellevegősödött a műkörmöm, de úgy tűnik, a gél lakkal nincs ilyen probléma, bízom benne, hogy Neked is beválik! :-)

   Törlés
 18. annyira örülök,hogy megtaláltam a blogod,hihetetlenül sokat segít,mivel én most kezdtem ,,ismerkedni" a géllakkal:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy tudod hasznosítani a leírtakat!
   Ha tényleg most ismerkedsz a géllakkal, akkor Neked is azt tanácsolnám, hogy csak óvatosan, vigyázz a saját körmeidre!
   Ha nem volt régen műkörmöd, nem láttad még sosem, hogy csinálják a profik, akkor szerintem érdemes lenne elmenni egy alkalommal megcsináltatni a körmeidet és alaposan megfigyelni a műveletet, hogy tudd, mit hogyan kell csinálni :-)

   Törlés
 19. Szia, szuper szép a körmöd, gratulálok! Szeretném a segítséged kérni, hátha sikerül nekem is hasonló, bár nehéz elképzelni :) A Kiss Me Hungary-nél vettem egy kezdő szettet: UV lámpa, egy színes lakk, egy 2in1 alapozó és fedo lakk. Nem kell hozzá fixalo. Felreszelt kicsit a körmön, es fertőtlenítő hiányában 70%os gyógyszertári alkohollal áttöroltem. Utána a színtelen lakk, két színes, végül színtelen . Minden réteg 3 percig lámpa alatt (egy csöves). Végül azért áttoroltem, de kimattult, így ujra egy színtelen réteg, es úgy már fényes maradt (tényleg nem ragadt a felülete ). Aztán pár óra mosogatas es kimattult a legtöbb körmöm. :( illetve kettő lejött (szinte lehuztam, picit kapartam csak). Az egyiknél az lehetett a gond, hogy kicsit a bőrimre is kentem és igy felhajlott. Ez elég ok? A másikon a vége felöl kezdett kopni, gondolom ott a szélét nem kentem le. Ma újra csináltam a két ujjamon, de akárhogy vigyázok, a körömágynál megül a lakk. Ezt hogy orvosoljam? Illetve a bőrrefolyast? Valamint szerinted a fixalast nem igénylő lakk kenhető együtt fixalast igénylővel? (pl a színtelen réteg közé más márka, nem akarom az egészet kidobni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ami még fontos lehet, a fedo lakkot tudom polirozni, szóval annyira nem tűnik masszívnak, de mosogatasnal csak mattult, nem sérült szóval mégis masszív .

   Törlés
  2. Szia! A Kiss Me Hungary-t nem ismerem, nem tudom, milyen minőségű termékeket gyártanak, az viszont nagyon furcsa, hogy semmi előkészítő folyadékot nem adnak hozzá. Bár nincs olyan sok tapasztalatom, mint egy tapasztalt és tanult műkörmösnek, de én úgy tudom, hogy ezek fontos dolgok. Régebben több műkörmösnél jártam és mindegyik alkalmazott előkészítő folyadékot, vagy folyadékokat. Szerintem az, hogy le tudtad húzni a körmödről, szerintem ennek a hibája.
   Arra nagyon kell figyelni, hogy ne folyjon meg a gél lakk, ne menjen bőrre , mert a száradás után ott lesz egy kis levegő a saját körmöd és a gél lakk között - tovább levegősödhet az egész, rosszabb esetben pedig csúnya dolgok kezdhetnek el tenyészni. Ha mindig megfolyik, próbálj meg nagyon kevés anyagot felvinni a körömre és azt finoman eloszlatni. Illetve én azt szoktam csinálni, hogy egy rózsafapálcika hegyes végével körbetörlöm a körmöm, hogy ha meg is folyt a géllakk, a felesleget így el tudom távolítani és nem lesz levegős.
   Szerintem a sima gél lakk mindig bemattul egy kicsit, ezért kell rá a fedőlakk vagy a fénylakk, azoknak szép fényes marad a felületük (azokat viszont már nem lehet polírozni, csak áttörölni)
   Az utolsó kérdést viszont nem nagyon értem. Arra gondolsz, hogy sima körömlakkot kenni a két géllakk réteg közé? Nem próbáltam, de szerintem nehezen lehetne megoldani. Ezt írtam fent Sancsának is.

   Amit javasolnék, hogy ha nagyon bizonytalannak érzed magad a technikát illetően, én a helyedben elmennék egy alkalommal egy profihoz. Ott megnézheted, hogy ő hogyan csinálja, esetleg kérdezhetsz is és az ott szerzett tapasztalattal már magabiztosabban csinálhatod otthon is. Ennyit mindenképpen érdemes rászánni, hosszú távon visszahozza az árát (ha csak azt nézed, hogy nem kell néhány héten belül újracsinálnod a körmeidet)
   Szólj, ha tudok még valamiben segíteni! (most már itthon vagyok, gyorsabban is tudok válaszolni :-)

   Törlés
  3. Szia, köszönöm a gyors választ (idő közben elutaztam, azért írok csak most). Vegül leszedtem (kb lehúztam) az egészet. Szépen kivágtam a bőrt a körömágynal és igy már nem folyt/ült úgy meg. De 2 nap után 3 körmomon igy is lepattant, szóval valószínűleg az alapozó hiánya + a köröm szélén/élén nem kentem le rendesen. 3 perc helyett a színtelen alapozó és fedo lakkotmikor felső rétegkent használtam, kb 7 percig köttettem, igy nem mattult úgy ki.
   A két színtelen réteg közé nem sima lakkra gondoltam, hanem arra amit fixalni kell. Nekem a színes és a színtelen is fényesre, nem ragacsosra szárad. És gondoltam, a színtelent ne keljen újat venni, veszek csak színeset (meg primert és/vagy bondert), de a közelben moyra van csak, az pedig ragacsosra szárad. Azt pedig nem tudom, hogy akkor az mehet e két fixalast nem igénylő réteg közé.A színtelen fedo lakkra kell külön fény lakk is? Ez a színtelen ha megköt is picit puha marad. A körmömmel tudok bele vonalat húzni, amit ha megdörzsölök eltűnik. Picit rugalmasabb hatású, nem olyan kemény mint a műköröm. Szép hetet! Timi

   Törlés
 20. Szia PAncsi!

  Köszönöm a köszöntést,s hogy válaszoltál.
  Időközben megjött minden alapanyag,s elkészült az első géllakkozásom!
  Már 1 hete fenn van és hibátlan.Nincs fellevegősödve,szépen fénylik,s a körmeim végén sincs felpattogva.Szóval SZUPER!Nem kell kínlódnom majd minden este a körmeim lakkozásával! :o)
  Az utolsó(legnagyobb) lökést a blogod adta,ezért köszönöm még egyszer!

  Üdv:Andi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán örülök, hogy elsőre jól sikerült!
   Kívánok Neked sok szép manikűrt a géllakkal! :-)

   Törlés
  2. Aranyos vagy,hogy így biztatod az ember lányait!
   Az ,hogy elsőre jól sikerült Neked köszönhető,mert a bondert csak tőled láttam,s vettem én is. :o)

   Törlés
 21. Szia PAcsni!
  Szeretném megkérdezni, Hogy én Diamond Nails építő zselét és gél lakkot használok. Az építő zselére lehet e színes gél lakkot kenni és azután megint egy zselé réteget? Ha csak simán gél lakkozok pár nap után lepattan a körömről. Mi lehet az oka? Köszönöm, ha segítenél. Zsuzsa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Zsuzsa!
   Ne haragudj, nem vettem észre eddig a megjegyzésed! Remélem már megoldódott a problémád, amit korábban kérdeztél.
   Sajnos nem vagyok biztos abban, hogy tudok az ilyen kérdésekre válaszolni, mivel nem vagyok műkörmös, a gél lakkon kívül más anyagokkal pedig nincs túl nagy tapasztalatom. Porcelán műkörmöm volt ugyan régebben, de zselés soha, így csak mint műértő kontár tudok nyilatkozni az ügyben, ha még mindig nem oldódott meg a problémád, az a biztos, ha megkérdezel egy műkörmöst, esetleg műkörmös tudással rendelkező fodrászkellékes eladót.
   Szóval amennyire én tudom, az építő zselé és a gél lakk viszonylag hasonló alapanyagok, így szerintem működhet a géllakk és az építő zselé rétegzése. Probléma inkább a fent említett kombináció látványával lehet: ha a gél lakkra kensz zselé réteget, ami állagánál fogva vastagabb, mint a géllakk, a géllakk színe nem fog szépen érvényesülni (gondolom én).
   A géllakknak tökéletesen ragaszkodnia kellene a körömhöz, ezért így látatlanban azt mondanám, hogy ha pár nap után lepattan a körmökről, és nem spóroltál a rétegekkel, akkor valószínűleg az előkészítéssel lehet a baj. Megfelelően portalanítottad a körmöt a bolyhozás (nagyon-nagyon finom reszelés) után? Megfelelő primert és előkészítő folyadékokat használtál? Amikor savas primert használtam a géllakk alá, másnap egy-az-egyben le tudtam húzni a körmömről.
   Ha az előkészítés megfelelő és mégsem marad fent a géllakk, mindenképpen kennék alá a fent is említett Bonderből (Master Nails Master Bond) - ez is segít abban, hogy tartós legyen.
   Ha mégsem megy, akkor pedig a tartósabbá tétel érdekében lehet kenni a géllakk alá építő zselét, de fölé nem, mert a géllakk színe szerintem nem érvényesülne igazán (de ismét megjegyzem, hogy ezt úgy mondom, hogy még nem próbáltam az építő zselét).

   Törlés
 22. Kedves PAncsi!

  Szeretnék én is gratulálni a bejegyzésedhez, nagyon hasznos és gyönyörűek a körmeid! :)
  Néhány hete kezdtem el itthon a géllakkozást. Sosem volt műkörmöm, ezért sok cikket elolvastam és rengeteg videót megnéztem mielőtt belevágtam. A Crystal Nails-nél szereztem be az alapanyagokat. A One Step Crystalac-ot vettem, ezt nem szükséges fixálni és akár egy rétegben is szépen fed. Először az átlátszó lakkot próbáltam ki, polírmattítottam a körmömet, majd No Buffer Scrub-ot használtam. Egy rétegben vittem fel az átlátszó lakkot, majd 3 perc UV lámpás köttetés következett és kész is volt. Meg voltam elégedve vele, viszont két hét után ki szerettem volna próbálni egy halvány rózsaszín lakkot is, ezért leszedtem. Vettem egy Soak off gel remover-t, ezzel próbáltam eltávolítani a lakkot. Nagyon nehezen akart lejönni, úgy csináltam, hogy kis vattadarabokra tettem belőle és azt alufóliával rátettem a körmeimre, és kb. 10 percig bedunsztoltam. Éreztem, hogy felmelegszik a fólia alatt, de még így sem oldódott le a lakk, rengeteget kapartam, mire lejött. Aztán kilakkoztam a rózsaszín lakkal, majd két hét után ezt is leszedtem, ugyanúgy, mint első alkalommal, 10 percig beáztatott vatta, alufólia alatt. Sajnos ezután három körmömnél azt tapasztaltam, hogy egészen a húsnál mindkét oldalon beszakadoztak. :( Én azt gondolom, hogy ettől a leoldószertől, ezért most azt találtam ki, hogy legközelebb megpróbálom inkább lereszelni a körmömről a lakkot. Mit gondolsz? Te hogyan és mivel szoktad leoldani a körmödről? Tudnál segíteni, hogy a reszelésnél mire kell vigyázni? Van tipped, hogy mivel lehetne legkönnyebben és legkíméletesebben eltávolítani a lakkot?

  Nagyon köszönöm előre is a segítségedet!

  Kata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Kata!
   Huh, elég ijesztő lehet ez a beszakadozás!
   Ez a legnagyobb bajom ezekkel az egy lépéses, egyszerűsített színes géllakkokkal, hogy amilyen könnyű őket feltenni a körmökre, annyira nehéz eltávolítani onnan őket. Egyre több helyről hallom, hogy csalókák az ilyen termékek, mert valójában sosem olyan egyszerű eltávolítani őket, mint ahogy ígérik, gondoljuk.
   Azt hiszem lassan ideje írnom egy bejegyzést a géllakk eltávolításáról (illetve a véleményemről ezzel kapcsolatban), mert egyre többen kérdezik tőlem.
   Az a helyzet, hogy én nagyon ellene vagyok annak, hogy a laikus ember otthon nekiálljon leszedni, lereszelni a műkörmét/géllakkját. Az oldószeres megoldás jó ötlet lenne, de fizikai behatás nélkül az sem szedi le a géllakkot (ahogy Te is tapasztaltad), ez a fizikai behatás, kaparászás, reszelgetés viszont mindig okoz kárt a körömben (még a manikűrösöknek sem sikerül mindig károkozás nélkül eltávolítani, nemhogy egy laikusnak, akinek jóval kevesebb tapasztalata van ezzel kapcsolatban).
   Úgyhogy én nem javasolnám, hogy nekiállj lereszelni otthon! Láttam már olyan nő körmét, aki saját maga megpróbálta eltávolítani a géllakkot, majd hetekig szenvedett a rettenetesen elvékonyodott körmökkel, mert annyira fájt neki: volt, ahol szinte húsig reszelte, sötét rózsaszín volt foltokban a körme, pedig állítólag nagyon óvatosan csinálta.
   Nem tudom milyen állapotban van a körmöd, de ha nem vészes, én inkább azt tenném, hogy felvinnék színtelen géllakkot a körmökre, és ha nem akarnék többet géllakkos körmöket, akkor ezt szépen lenöveszteném. Valószínűleg nem ilyen választ vártál, de hidd el ez a legkíméletesebb otthoni módszer, amit szívesen ajánlanék. A színtelen géllakkra tudsz körömlakkot kenni, így elfedheted a rózsaszín lakk maradványait, miközben mégis óvod a körmeid. Így a lenövő körömmel lejönnek a szakadozott részek is úgy, hogy az óvó géllakk-rétegnek köszönhetően nem sérülnek, a friss köröm pedig szép egészséges (a géllakk lereszelésekor viszont az eddig egészséges köröm is sérül, mert nem tudod csak a géllakk-darabokat reszelni).
   No de hogy a kérdéseidre is válaszoljak, gondolom a fentiek után egyértelmű, hogy nem szoktam a saját körmömről leoldani a géllakkot, mivel csak színtelen (illetve halvány rózsaszín) géllakkot használok. Töltés előtt csupán vékonyítok a régi rétegeken, de sosem reszelem le teljesen, nehogy a saját körmöm sérüljön. Ha mégis lereszeled, akkor azt ajánlanám, hogy a lehető legkíméletesebb legyél, lehetőleg ne is sima reszelőt, hanem egy használt tömbreszelőt (azt hiszem buffernek is hívják a manikűrösök) végy, mert talán ez még kíméletesebb, mint a reszelő. Sajnos nem látom a körmöd, nem tudom hogy néz ki, de ha nem gond, ne legyen mindenképp a fennt maradt géllakk teljes eltávolítása a cél. Inkább állj neki többször, néhány óra-nap elteltével, minthogy egyszer túlzásba vidd és fájdalmas következményeket okozz.
   A megreszelt körömfelületre (ha bírja), kenj fel több réteg körömlakkot, ami ad némi tartást a vékonyka körmöknek.
   De még egyszer hangsúlyoznám, én inkább a színtelen géllakk felkenése, majd reszelés nélküli lenövesztése mellett állnék mindenképpen, szerintem ez a legkíméletesebb mód!
   Majd mindenképpen írd meg, melyik megoldást választottad és milyen eredménnyel!
   Üdv, PAncsi

   Törlés
 23. Szia PAncsi!

  Köszönöm szépen a gyors választ! :)
  Igen, nagyon kellemetlen ez a köröm beszakadozás, most alig merek megfogni bármit, folyton figyelnem kell, nehogy beakadjon valamibe a körmöm és még tovább szakadjon. :( Ráadásul érzékenyek is lettek, szerintem nem tett jót ez a leoldószer. Közben rájöttem egyébként, hogy valószínűleg az oldószer használata előtt is finoman fel kell polírozni a körmöket, hogy könnyebben leoldódjon a lakk, de már nem merem újra használni a lemosót, félek, hogy teljesen tönkreteszi a körmeimet. :( Remélem mások tanulnak az esetemből.
  Köszönöm a tippet, azt hiszem megfogadom a tanácsod és inkább lenövesztem a körmeimet, bár jó hosszú ideig fog tartani mire lenő a sok beszakadozás. :( Megpróbálok semlegesebb színeket használni, amiknél nem látszik annyira a lenövés és így megerősíteni a körmeimet. Jól értem, hogy Te egy átlátszó zselés lakkot használsz és arra kened fel a "sima" lakkot? Ez ennél az egy lépéses zselés lakknál is használható szerinted, amit én vettem?

  Köszi:
  Kata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Kata!
   Délután olvasgattam és épp találtam egy bejegyzést a Lovely Nail Art blogon, ahol a műkörmös lány is hasonló véleményen volt mint én, vagyis hogy a legkíméletesebb eltávolítási módszer a lenövesztés (ezt egy kicsit a magam megnyugtatására is írom, mert félve adok úgy tanácsot, hogy nem vagyok képzett körmös)
   Az biztos, hogy a leoldószer nem tartozik a kíméletes módszerek közé, hisz aminek a megkötéséhez UV lámpa több percen át tartó alkalmazása kell, ez pedig leoldja 10 perc alatt, az azért nem lehet túl kíméletes (sem a körömhöz, sem a körülötte lévő bőrhöz), úgyhogy meg tudom érteni, hogy ódzkodsz a használatától.
   Igen, jól érted, én csak átlátszó gél lakkot használok, illetve az átlátszó fölé jelenleg még egy Milky pink nevű árnyalatot is kenek, de ezt már csak addig, amíg el nem fogy, mert rájöttem, hogy felesleges, de kidobni sajnálom. Így egyáltalán nem feltűnő a lenövés: általában a körmöm harmadáig, majdnem feléig szoktam hagyni lenőni a géllakkot "töltés" előtt. A géllakkot nagyon finoman összereszelem (a saját körmömet csak polírozom) a saját körmöm felszínével, így csak közelről látszik, hogy hol is van jelenleg a géllakk vége. Ennek az az előnye, hogy nem kell olyan gyakran lereszelni illetve újra géllakkozni, mint a színes géllakkoknál (kb 1-1,5 havonta szoktam felvinni az újabb rétegeket). Erre a géllakk-rétegre pedig sima (drogériás) körömlakkot használok: sokkal tartósabb ezen a körömlakk, mint a saját körmön, viszont ugyanolyan könnyen eltávolítható, mint a saját körömről. Ha akarom, egy nap után lemosom a lakkozást, de ha akarom, egy hétig is fent hagyhatom a körmeimen a manikűrt, mert nem jön le, kopik le a körömlakk (max egy hét után a körmök széléről megkopik picit a lakk, ahogy használom a kezeimet, de ez teljesen természetes dolog - szerintem). Nekem ez a legszimpatikusabb megoldás, mert egyesíti a géllakk tartósságát a gyakori szín/manikűrváltás lehetőségével.
   Bár nem próbáltam az általad említett géllakkot, de a Krémmánián összességében jó értékelése van, úgyhogy valószínűleg jó lehet. Az, hogy mennyire tudsz rá lakkozni pedig inkább a színén múlik: ha természetes, körömszínű rózsaszín színt kensz a körmeidre (átlátszó helyett), arra valószínűleg bármilyen színt fel tudsz kenni (míg egy piros géllakkot nem nagyon fogsz tudni elfedni világosabb színekkel). Azért is fontos, hogy a géllakk színe ne üssön el nagyon a saját körmöd színétől, mert ha elüt, nagyon feltűnő lesz a lenövés.
   üdv, PAncsi

   Törlés
 24. Szia PAncsi!

  Én még féléve ruháztam be egy elvileg komplett készletbe, ebayről. Jónak is tünt, majd mikor úgy neki is vágtam, hogy megcsinálom, rájöttem, hogy számos dolog hiányzik belőle, mint pl prep, primer és base gél, Ezeket most nem rég Crystal Nailsbe be is szereztem, majd most minden szabályt betartva..szerintem, megcsináltam a körmömet és nagyon szép is lett, de mégis a 3 nap után lepattogott..
  Ezeken a Crystal Nails termékeken felül a többi termék mind más márka. Például a színes zselék valami no-name kínai márkák lehetnek, a fedő lakk pedig Lina. Ez lehet a probléma? Sajnos nagyon drágák a C. N. termékek, így nincs pénzem minden lakkot onnan beszerzni. Én fixáló folyadékot nem használtam, vagyis a csomagban "Cleanser" néven futott egy kis fluid, amivel kicsit áttöröltem a fedő lakkot.
  Szerinted mi lehetett a probléma, mert már nagyon el vagyok keseredve, mivel elég sok pénzem benne van és a párom is szekál, hogy miért nem tudom megcsinálni még mindig a körmömet, ha már ennyi pénzt beleöltünk..
  Köszönöm a segítségedet előre is!
  üdv.
  Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Ági!
   Nos igen, sajnos ettől próbáltam óvni az olvasóimat a bejegyzésben is, hogy nem szakboltból vásárolt, bizonytalan minőségű termékekkel próbálkozzanak.
   Nem állítom, hogy a kínai rossz, hisz nem ismerem, inkább azt mondanám, hogy én nem mernék vele kísérletezni. Egyrészt mert tényleg nem tudom milyen minőségű, másrészt pedig ha valóban nem jó és mást kell venni helyette, máris ott vagy, mintha elsőre egy jobb minőségűt vásároltál volna.
   No de ez sajnos rajtad már nem segít :(
   Nem teljesen világos számomra, hogy mi az, amiből jelenleg a kínai verziót használod, illetve mi a célod: színes géllakkot használsz, vagy ahogy én, csak egy egyszínű alapot szeretnél a körömlakkozásnak?
   Ha nagyon le szeretnéd redukálni a használandó termékek számát, akkor amire mindenképp szükséged van, az a prep, a primer és egy színtelen géllakk (ha körömlakkoznál fölé). Az előkészítés nagyon fontos, ezen véleményem szerint nem szabad spórolni. Azt nem tudom írtam-e, de az előkészítés után nem szabad taperászni a körmöket már, mert a zsíros bőr érintése is akadályozza a megfelelő tapadást. Nekem a savas primer nem vált be, ezzel próbálkoztam legelőször, de kiderült, hogy a CN base gel savas primerre nem tapad. Nem lehet, hogy ez a probléma?
   Fixáló folyadék helyett tudomásom szerint lehet használni egyszerű körömlakklemosót is. Én ugyan még nem próbáltam (ha nem felejtem el, legközelebb letesztelem, hogy tapasztalatokkal alátámasztva adhassak tanácsot), így ezen tudsz spórolni valamennyit.
   Sajnos látatlanban elég nehéz tanácsot adni, de ha 3 után lepattogzik a géllakk, akkor én inkább az előkészítés-alapozás körüli hibára gyanakodnék, semmint a fedőlakk minőségére (de mindezt úgy mondom, hogy nem vagyok tanult műkörmös!)
   Remélem tudtam valamennyit segíteni, ha van még kérdésed, írj bátran!
   Üdv
   PAncsi

   Törlés
 25. Kedves PAncsi!

  Az lenne a kérdésem, hogy a géllakk alapra kent sima körömlakkra (amit szintén sima fedőlakkal zársz), hogy rögzítesz díszítő elemeket? Pelyhek, csillámok, esetleg strasszkő?

  Köszönöm :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ne haragudj, nem kaptam értesítést erről a kérdésről :(
   Gondolom már megoldódott a kérdés, vagy talán ki is kísérletezted, de azért válaszolok:
   én a díszítőköveket mindig egy csepp átlátszó körömlakkra (pl fedőlakk) teszem rá, így abba beletapad, majd utána még zárom a manikűrt egy fedőlakkal. Így egészen biztosan megtapad a díszítőelem (bár tény, hogy gyakran változtatom a manikűröm, így nem kell sokáig kitartania)

   Törlés
 26. Nagyon szépek a körmeid! Nagyon ügyes vagy! Én is már géllakozok egy ideje. Megkérdezhetem, hogy miért nem egy kezdő csomagot rendeltél? Mert lámpa is van hozzá, nem kell rá várni heteket! Én a Diamond Nails kezdőcsomagot vettem meg Led lámpával és nagyon szeretem, nagyon tartós. Sokkal hamarabb megköt? Te próbáltad már azzal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :)
   Anno mindenképpen 4 égős lámpát szerettem volna, viszont itthon azokat sokkal drágábban lehet kapni, mint amennyiért én E-bayről rendeltem, ezért döntöttem amellett (addig pedig volt nálam egy kölcsön lámpa, így a hosszas várakozás sem volt probléma).
   Akkoriban, amikor én kezdtem el géllakkozni, még nem igazán volt olyan sok kezdőcsomag, mint most, ezért nem is rendeltem olyasmit.
   Ma már én is látom, hogy nincs feltétlenül szükség a nagy lámpára, egy kezdőnek én is egy egyszerű, egy égős lámpát javasolnék, mivel az is bőven megköti a vékonyka géllakkot (no meg nem is használjuk ipari mértékben).
   A ledlámpákról nagyon sok jót hallottam/olvastam, ha most kellene elkezdenem bevásárolni, inkább ilyesmit vennék, mert ez mégsem uv fényű. Én magam azonban még nem próbáltam

   Törlés
 27. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 28. Szuper ügyes vagy! Én is már a géllakkosok csoportját erősítem :) Csak Diamond Nails-el. Nekem nagyon bejött! Nagyon tetszik a blogod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :)
   Mostanában nagyon sokan géllakkoznak, olyan szép és viszonylag természetes körmöket lehet vele készíteni :)
   A márka szerintem nem is annyira fontos, hiszen nemcsak a CN a jó minőségű, professzionális márka, a lényeg a megfelelő előkészítésen és a szép munkán van - szerintem :)

   Törlés
 29. Sziaa!
  Olyan kérdésem lenne, hogy én most kezdek otthon Gél lakkozni. Moyra mellett döntöttem. rendelni fogok nail prepet,savmentes primert, 2:1alap és fedőlakkot illetve fixálót. Színes géllakot viszont itt ahol lakom fodrászkellékesből vennék egy kettőt mert főleg énis ugy fogom használni ahogy te.de azért legyen egy két szines gél lakk is itthon. viszont itt fodrászkellékesben nincs Moyra. szerinted az probléma hogy ha minden anyagom Moyra viszont a szines Gél lakkom mondjuk CN vagy DiamondNails ? moyra alaplakkra baj ha más márkájú lakkot vinnék fel? Előre is köszönöm nagyon hálás lennék a válaszért mert nem nagyon találok rá választ seholsem :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok tanult körmös, így inkább csak egy amatőr körmöző véleményét tudom leírni.
   Szerintem ilyenkor az a lényeg, hogy ugyanolyan márkákból használj anyagokat, hanem hogy a felhasznált anyagok tulajdonságai harmonizáljanak egymással. Ahogy látod, nálam sem minden Crystal Nails, mert az egyik előkészítő folyadék Moyra, a bonder pedig Master Nails. Az egymás fölé kent géllakk rétegeknél szerintem az lehet fontos, hogy olyan típusú terméket válassz, amit ugyanolyan módon tudsz eltávolítani a körmödről: oldószerrel oldhatót vagy lereszelhetőt (ha ugyanis az oldószerrel oldhatóra csak reszelővel eltávolíthatót kensz, nem fogod tudni leoldani). Tapadni szerintem mindegyik tapad a másikra, abból nem hiszem, hogy gond lehet, esetleg az eltávolításnál lepődhetsz meg, ha kevered a kettőt.
   A biztonság kedvéért kérdezd meg az eladót is, hogy mi a véleménye (bízzunk benne, hogy lelkiismeretes, hozzáértő eladót fogsz ki). Én a helyedben azt tenném, hogy először egy színt vennék csak meg (lehetőleg kisebb kiszerelésben) és ha az beválik, akkor vennék még más színt.

   Törlés
 30. Szia! A segítségedet kérném ! Nem tudom eltávolítani a gél lakkot! Diamind nailses leoldót használtam, áztattam a körmeim, semmi hatása. Mi lehet az oka , hogy nem oldja az aceton?? Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Krisztina!
   Meg kell valljam, látatlanban, félig laikusként nagyon nehéz így tanácsot adni. A leírásod alapján arra gondolok, hogy nem leoldható (Easy Off) gél lakkot kentél a körmeidre.
   Ha tiszta acetonnal próbáltad leoldani, akkor pedig arra tudok gondolni, hogy talán nem áztattad elég ideig. Ugyanis az acetonos leoldást sem úgy kell elképzelni, hogy pár másodpercre beáztatod a körmöd és lejön az egész. Én régebben acetonos körömlakklemosót használtam a géllakkos körmeimre, de cseppet sem kezdte ki, ha áztattam benne 1-2 percet, akkor sem. Ahhoz, hogy a több percig lámpázott gél lakkot valami leoldja a körmeidről, brutál erős oldószer és idő szükséges.
   Nem lehet, hogy erről van szó? Mit, mivel és mennyi ideig áztattad?

   Törlés
 31. Kedves Pancsi! Nagyon tetszik a bejegyzèsed ès èn is szintèn segítsègedet szeretnèm kèrni a sorrendben. Először a megreszelt, tiszta körömre megy a nail prep ami ha megszárad következik rá a primer? Ezután az alapozólakk lámpázással majd jön maga a színes gèl lakk 2 rètegben vègül a fedőlakk lámpázással? Kèrlel segíts, előre is köszönöm! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A megreszelt/mattított körömfelszínt portalanítani kell, majd nail prep. Ez viszonylag gyorsan szárad, erre jön a primer, ami viszont enyhén ragacsos marad. Ezután egy alapréteg: régebben kapható volt egy alap és fedő egyben, mostanában már ezt talán nem kapni, van helyette külön alap és fedő (legalábbis a Crystal Nailsnél).
   Az alap után két réteg a színes gél lakkból (külön külön lámpázva), majd egy fedőfény.
   Ha nagyon bizonytalan vagy a lépésekben és nem is láttál még ilyet, javaslom, először csináltass manikűrösnl géllakkot, hogy megfigyelhesd, hogy működik, mert azért ez nem olyan egyszerű, mint ahogy én most leírom.

   Törlés
  2. Köszii a segítséget, járok műkörmöshóz csak nem tudtamteljesen ellesni a lépéseket, de mára már értem. Az lenne még a kérdésem, hogy neked mennyi idő alatt érkezett meg a lámpád? Én már kb 5-6 hete rendeltem de még nem ért ide.. :S

   Törlés
  3. Hű, most látom, kérdeztél még.
   Remélem azóta megérkezett már a lámpád! Talán az UV lámpa volt az egyetlen, ami nagyon sokáig volt úton, vagy 2 hónapot vártam rá. Már épp reklamálni akartam az eladónál, amikor kiderült, hogy a postán csücsül a csomagom ...

   Törlés
 32. Szia érdeklődnék hogy mi a helyzet a sima körömlakkot szeretném tartósabbá tenni ezekre is mehet a géllak előkészítői és a tetejére mit tegyek ha még kövekkel vagy matricával díszíteném? Köszi a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Bocs, hogy csak most válaszolok, nem láttam, hogy kérdeztél.
   Ha úgy csinálod, mint én, vagyis a színtelen géllakkra lakkozol, az jóval tartósabb lesz, mint ha mindezt saját körömre tennéd.
   Emlékszem régebben kérdeztem a műkörmösömtől, hogy lehetne-e a körömlakk tetejére géllakkot kenni, akkor azt mondta, hogy nem és bár nem próbáltam, én is úgy látom, hogy ez nem igazán működhet. A géllakk alatt meg kell bolyhozni a felületet, majd előkészíteni kell - ha mindezt a körömlakkra kennéd, nem lenne olyan szép az eredmény.
   Ha színes felületet szeretnél és nem az én módszeremmel (vagyis a kész, letisztított géllakkra körömlakkozol), akkor javaslom a színes géllakkot.

   Törlés
 33. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 34. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 35. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 36. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 37. Szia!

  Nagyon tetszik és hasznosnak találom az írásodat, tanácsaidat, tapasztalataidat. Kb. 1 éve használok én is gél lakkot, miután meguntam, hogy a körömlakkok, bármilyen minőség is, gyorsan lepattognak a körmeimről és annál csúnyább látvány nincs is.Arra vágytam hogy legyen egy olyan lakk végre, amivel nem kell állandóan körmöshöz járni, hanem otthon meg lehet csinálni. nekem erre nagyon jó a gél lakk. Sokat olvastam a neten, beszéltem körmös ismerősőmmel, és úgy vágtam bele. Én led lámpát használok. Sajnos az én körmeimet is megviselte, hogy nem szakszerűen nyúltam hozzá, de most tőled sokat tanultam, követem tanácsaidat, beszerzem a hiányzó kellékeket.

  Kérdésem, ha simán szintelen, vagy tejes rózsaszín géllakkot viszek fel, akkor azt színesíthetem normál lakkal is, mert tartósabb lesz, és bármikor könnyel cserélhetem. A körmöm megerősítésére szeretném én is a géllakkozást, úgy hogy a lenövésnél nem reszelem le teljesen, nekem az acetonos leszedés nem vállt be, elektromos reszelővel szedem le óvatosan.

  A másik kérdésem, hogy ha felvisem a rózsaszín géllakkot, azt ki festhetem e az Essence legújabb gél lakjával, amihez nem kell lámpa sem, de akkor az alap és fedő lakkot ugye nem kell használnom?

  köszönöm ha segítesz, üdvözlettel Évi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nem tudom mit értesz az elektromos reszelőn, de ha a profik által használt gépi reszelőt, akkor kérlek légy vele nagyon óvatos! Úgy tudom, a kezdőknek nem is engedik egyáltalán használni a tanfolyamokon, mert nagyon könnyen túl lehet vele reszelni a saját körmöt. A lenövés során én sem reszelem le a géllakkot, hanem csupán csak vékonyítok rajta picit, hogy ne legyen túl vastag töltéskor, majd töltöm. Ezt nyilván csak színtelen géllakkal lehet megcsinálni.
   Korábban én is kérdeztem anno a műkörmösöm, hogy lehetne-e a körömlakk fölé egy réteg géllakkot húzni, hogy tartósabb legyen, de azt mondta nem, mert a két anyag teljes más állagú. Nézd csak meg az állagát a töltéskor. A köttetés során a géllakk felülete ragacsos lesz, arra nem tudnál körömlakkozni. Ha viszont tisztító folyadékkal áttörlöd, akkor már egy kész géllakkod van, amire viszont én nem kenném fel csak úgy a fedőréteget, mert az nem biztos, hogy jól fog hozzá tapadni (de ez csak feltételezés, nem próbáltam még ki).
   Az Essence új gél lakkja is csak egy körömlakk, csak gél hatásúnak hívják, tehát ugyanúgy kifestheted vele a körmöd, mint bármelyik másik körömlakkal, a teendő ugyanaz, mint más körömlakkozáskor.
   Üdv
   PAncsi

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 38. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni. Színes géllakk helyett használhatok körömlakkot az alap és a fedő réteg közé? Előre is köszönöm a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Klaudia!
   Tudomásom szerint nem, mivel az alapréteg a köttetés után ragacsos lesz, nem tapadna rá a körömlakk. Javaslom, hogy csináld az én módszeremmel: a letisztított színtelen géllakkot használom alapnak és arra körömlakkozok. Így a géllakk olyan, mint a saját körmöm: kenek rá alaplakkot, színes körömlakkot majd fedőlakkot is.

   Törlés
 39. Szia Pancsi! Nagyon hasznos a blogbejegyzésed, köszönet érte! Nálam nem tudom mi a baj, közvetlen a géllakk lámpázása után felvittem a GL 0 CLEAR TOP-ot, ami hiába volt több mint 3 perc, nem száradt, sőt ragacsos lett. Mi lehet a baj? Köszönöm a válaszod! Magdi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Magdi!
   Nem vagyok benne biztos, de nem lehet, hogy azt a ragacsos állagot látod, ami teljesen természetes, hogy megjelenik a géllakk tetején? A géllakk anyagából a kötés során "kicsapódik" ez a ragacsos anyag, ezért kell a tisztító folyadékkal áttörölni. Az áttörlés után sem tűnik el ez a ragacsos réteg?

   Törlés
  2. Tisztító folyadékot nem vettem, igazad van, lehet ez hiányzik. Először csináltam géllakkozást és eléggé meglepett a végeredmény. Tehát, ha áttörlöm a végén a folyadékkal, akkor kész is vagyok?

   Törlés
  3. Ezért érzem picit "veszélyesnek" úgy nekikezdeni a géllakkozásnak otthon, hogy nem igazán ismered a géllakkozás lépéseit.
   Valahol azt olvastam, hogy a tisztító folyadékot lehet helyettesíteni körömlakklemosóval is. Én ezt nem próbáltam, így én csak a tisztító folyadékot használom, ami leszedi azt a ragacsos réteget, ami a kötés után marad. Én ezután még egyszer át szoktam menni a köröm felületén bufferrel, hogy egységes és egyenletes legyen a körmöm felszíne, de ez nem kötelező. Nem tudom milyen a géllakkod felülete a végén, ha színeset tettél fel és úgy érzed, nem elég fényes, lehet még rá kenni egy réteg fényzselét (amit szintén lámpázni kell), bár én ilyet nem szoktam, mivel színtelen géllakkot kenek fel.

   Törlés
  4. Igazad van, tájékozódni kellett volna mielőtt nekiállok. Az történt, hogy körmös csinálta eddig a lábamon, azt gondoltam, óóó hát ezt én is tudom. Elmentem spéci boltba a felszerelésért és ott bizony nem úgy mondták el a folyamatot, ahogy Te leírtad. Most már teljesen világos a géllakkozás menete.
   Mielőtt Rád találtam, olvastam máshol is erről, de általában rosszak egymással az emberek, nem igazán segítőkészek. Pancsi Te egy Angyal vagy, nagyon örülök, hogy megtaláltalak. Köszönök mindent! Magdi

   Törlés
 40. Szia Pancsi, köszönöm hogy válaszoltál, elektromos manikür-pedikür készletet használok, és óvatosan próbálom, de még ezzel tudom legjobban leszedni a gélt, acetonnal nekem nem ment, mert nagyon megviselte a körmömet és a börömet is.

  Én ebben a sorrendben csinálom a körmömet.
  1. reszelővel felbolyhozom a körmeimet
  2. Cleanserrel (tisztitó folyadék) áttörölgetem
  3. Primerrel átkenem
  4. Base gél egy rétegben - lámpázom
  5. 2 réteg színes géllak - lámpázom
  most már 2 réteg GL 126 (crystal termék) - lámpázom
  6. befejező Base gél egy rétegben - lámpázom
  7. Áttörlöm Cleanser folyadékkal

  eg így jó szerinted?


  így kapok egy szép természetes színű körmöt, hasonló mint a tied. Erre viszem fel vagy az essencének a géllakját, vagy más körömlakkot, amiket bármikor letudok szedni körömlaklemosóval. Ez azért jó, mert így akár naponta is változtathatok a körmömön, míg a színes gélakkokkal meg kellett várnom, hogy lenöljön (3 hét) és utána reszeltem le az egészet. Ötletet te is adtál.
  A te útmutatásod alapján, mostantól megcsinálom az alapkörmömet, megpróbálom ezt a feltöltést, és normál lakkokkal fogom diszíteni.

  A feltöltés azt jelenti, hogy csak a lenőtt részre viszel fel anyagokat? és úgy lámpázom? vagy végig kell kennem az egész körmömön? A töltés előtti vékonyítás az egész körmödre vonatkozik, ahol a géllak van? Jól értelmezem?

  Szeretném azokat az anyagokat is megvenni, amit te ajánlottál, de meg kell várnom hogy a jelenlegiek elfogyjanak.

  Köszönöm ha válaszolsz, további szép hetet Évi

  VálaszTörlés
 41. Hitel ajánlat!

  cégem ad ki hitelt, hogy az egyes, hogy bovítsék a vállalkozások, hitelt vesz egy autót, hitel felújítani a lakást, kölcsön orvosi számlák és mindenféle hitel.
  További információ arról, hogyan lehet megszerezni a kölcsönt a cégem, kérjük vegye fel velem a cégem e-mail további információk
  kapcsolattartó e-mail: (customersdesiretrustfirm@gmail.com)

  VálaszTörlés
 42. Hitel ajánlat!

  cégem ad ki hitelt, hogy az egyes, hogy bovítsék a vállalkozások, hitelt vesz egy autót, hitel felújítani a lakást, kölcsön orvosi számlák és mindenféle hitel.
  További információ arról, hogyan lehet megszerezni a kölcsönt a cégem, kérjük vegye fel velem a cégem e-mail további információk
  kapcsolattartó e-mail: (customersdesiretrustfirm@gmail.com)

  VálaszTörlés
 43. Szia :) szeretném kérdezni hogyha már van gél lakk a körmömön de nem akarom leszedni csak ujjat építeni feljavítani mi a teendő? :) köszönöm a választ

  VálaszTörlés
 44. Szia!
  Én is crystalnails géllakkot használok, már több alkalommal. A fenntiek közül egyedül a primert és a masternailes bondot nem használom. A lámpám kis teljeítményű, azt hiszem 9 W-os. Sajnos minden alkalommal kb. 2 nap után felválik a géllakk és lepattog néhány helyen.
  Szerinted mi lehet a gond. Talán a kimaradt előkészítők vagy a kis teljesítményű lámpa?
  Előre is köszönöm a segítséget! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ez mit jelent, milyen előkészítőket használsz?
   Általánosságban elmondható, hogy ha jó minőségű terméket használsz és nem tartós, akkor inkább az előkészítésben lehet a hiba. Nincs szükség 36W-os lámpára! Amikor én keresgéltem, nekem is mondták, hogy otthoni használatra bőven elég az egy égős (9W-os lámpa) és látom is, hogy sok kezdő manikűrös is ilyen kis lámpával kezd. Ha bizonytalan vagy a lámpával kapcsolatban (régi az égő, vagy ilyesmi), akkor esetleg lámpázz egy-egy réteget picit tovább (3 helyett 4 percig), de amire én jobban odafigyelnék az előkészítés. Mindenhova kerüljön, ne zsírozd vissza a körmöd felületét, ne follyon meg a körömágyba az anyag (ez is okozhat tapadási problémát).

   Törlés
  2. Használok nail prep-et, no srub buffert és utána az alaplakkot(base gel crystal nails).

   Törlés
  3. Nos, ezeknek elégnek kell lenniük (amit én használok/használtam az is jó volt, de kevesebb lépéssel is működnie kell a géllakknak!).
   Nem szokott megfolyni a géllakk miközben felkened?

   Törlés
  4. Írtam neked a facebook oldaladon privát üzenetet, mert itt nem tudok képet küldeni:) Egyébként nagyon tetszik a facebook oldalad is:)

   Törlés
 45. Monic hitel cég kínál személyi kölcsön és üzleti hitelek megfizethető kamatláb per semmisítse meg. ez az, hogy segítsen megfeleljen a pénzügyi kötelezettségeit, különösen most, hogy a bankok már nem nyújtanak hitelt az alacsony jövedelműek. A további vizsgálatok, kérjük, forduljon hozzánk e-mailben (monic.horvathinc@gmail.com)

  VálaszTörlés
 46. Szia, azt szeretném megkérdezni, higy a 4réteg gél lakk mennyire ad keménységet a saját körmödnek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A 4 réteg géllakk elég keménységet és vastagságot ad a saját körmöknek. Keménységet és merevséget, aminek köszönhetően könnyebben tört ez a köröm, mint a saját körmöm (nyilván nagy ütések hatására, egyébként roppant tartós volt!)

   Törlés
  2. Volt? Akkor már nem ez van rajta?

   Törlés
  3. Szia! Nem, már nem. Kb 2,5 év után meguntam és lenövesztettem. Sikerült úgy megerősíteni a körmeimet, hogy már szép erősek géllakk nélkül is, úgyhogy már nem géllakkozok :)

   Törlés
 47. Szia! elszeretném kezdeni én is a gél lakozást.... csak a saját körmömre. De eléggé gyerek cipőben járok. Sok fele néztem, próbáltam utána olvasni, így találtalak meg :). Saját körmömre szeretném, nem műkörömet építeni. ebay-en néztem : szerinted ?????
  http://www.ebay.com/itm/201204715564?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
  A zselé és a gél közöt van e különbség, vagy mindketőt lehet egyből körömre kenni? Előre is köszönöm válaszod!!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Őszintén szólva maga a csomag ugyan nagyon jó árúnak tűnik, viszont nagyon nem tudjuk, hogy az anyagok, amelyeket a körmödre kennél, milyen minőségűek. Nem látom, hogy megfelelő előkészítő folyadékok lennének-e a csomagban, vagy inkább a díszítésre van kihegyezve a dolog... Sőt, megkockáztatom, hogy ez nem is géllakk, inkább valami építő zselé lehet, a kettő között viszont van különbség, ez inkább talán műkörmösöknek való szett lehet. UV lámpát én is E-bayről rendeltem anno, viszont az alapanyagokat szerintem érdemes inkább itthon beszerezni, egyrészt egy számodra is ismert márkát tudsz választani, másrészt pedig könnyebb lesz a pótlás, ha valami elfogy.

   Törlés
 48. köszönöm szépen :)

  VálaszTörlés
 49. A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésemre, kevesebb, mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

  VálaszTörlés
 50. Kell egy kölcsön? Keresett már hol lehet kölcsön? Próbáltál valamilyen kölcsönt kapni? akkor érdemes alkalmazni a (carlosellisonfinance@outlook.com) címet, ha megfizethető kölcsönt szeretne kapni. Hitelet kínálunk itt nagyon alacsony kamatlábon 2%. Lépjen kapcsolatba velünk most, ha érdekel.

  VálaszTörlés