2014. április 2., szerda

Tavaszi TAGRájöttem, miért szeretem annyira a TAG-eket: nem kell hozzájuk fotózni, magamról pedig mindig tudok sokat „dumálni” :)
Megaeránál láttam meg ezt a TAG-et, és bár még a 100 kérdéssel sem végeztem, úgy döntöttem, hogy ezt kitöltöm, mert érdekesek a kérdései és a lehető legtöbb módon szeretnék örvendezni, hogy itt a tavasz és az igazi jóidő!
1. Melyik a kedvenc tavaszi sminkterméked?
Mostanában abszolút „pirosító-szerelmes” vagyok! Régen (még a blog előtt) szinte egyáltalán nem használtam pirosítót, most viszont már a minimál sminkemben is kell lennie egy kis pirosítónak. Tobzódom otthon a szép színekben és még így is több szerepel a kívánságlistámon. Mostanában a legtöbbször a Catrice, Essence és Sleek pirosítók kerülnek elő, valószínűleg közülük kerülnek majd ki az újak is.

2. Melyik a kedvenc tavaszi körömlakkod?
Annyi körömlakkom van, nem igazán tudok kiválasztani egy(-kettő) kedvenc tavaszit. Ami biztos, hogy a téli sötét színek után ilyenkor inkább a világosabb, élénkebb színek kerülnek a körmeimre. Az állandó favorit nálam a rózsaszín, de ilyenkor jöhetnek a sárgás-narancsos színek, korallok, ritkábban a mentazöldek (kéket, zöldet nagyon ritkán tudok elviselni a körmeimen). 
3. Kedvenc tavaszi virág?
Abszolút kedvenc tél végi virágom a krókusz – imádom látni, amikor a vidám sárga-lila virágaik először előbújnak a komorságból, megtörve ezzel a téli színtelenséget (velük csak az a probléma, hogy a macskáim is imádják, mégpedig olyannyira, hogy bármikor meglátnak egyet, muszáj kikaparniuk a földből a hagymát). 
Tavaszi virágok közül nagyon szeretem a tulipánokat, a jácintokat no és a fréziát – nemcsak a szememmel, de az orrommal is nagyon szeretem ez utóbbiakat!

4. Hordasz tavasszal napszemüveget?
Persze! Imádom a napsütést, de borzasztó módon tudok hunyorogni, ha erősen süt a nap, így elsősorban hiúsági okokból (nehogy már emiatt legyek ráncos) hordok már tavasszal is napszemüveget. 

5. Miben változik az öltözködésed tavasszal?
Ahogy a körömlakkoknál, így is elsősorban a világosabb színeket tudom említeni. Rám télen-nyáron egyaránt jellemző, hogy szoknyát hordok, így ebben nincs változás, viszont ahogy melegszik az idő, nyilvánvalóan előkerülnek a vékonyabb és világosabb darabok. Idén tavasszal szeretnék több színt csempészni a ruhatáramba, áprilisra ez lesz az egyik fő cél. 

6. Tavasszal eszel fagyit?
Csak ha meleg van! Akkor viszont jöhet egy kis finomság. Nagyon örülök annak, hogy egyre több helyen lehet már cukormentes fagyit venni, ha ilyet találok, ott mindig megállok megkóstolni a kínálatot.

7. Kedvenc tavaszi illat?
A friss, virágos, vagy gyümölcsös illatokat kedveltem ilyenkor – általában március elején, ahogy beköszönt a jó idő, lecserélem a téli parfümöm (Avon Little Black Dress) egy könnyedebb, frissebb illatra. Idén még nem tudtam eldönteni, melyik illatot fogom kedvelni, de az Avon illatai közül a Celebre, Pur Blanca és változataikban szoktam illatozni. 

8. Milyen a tavasz ott ahol élsz?
Magyarországon élek, tehát az éghajlatot nem kell bemutatnom. A város egy viszonylag csendes környékén lakunk, sok fa van körülöttünk, így leginkább onnan tudom, hogy tavaszodik, hogy erőteljesen halljuk a madarak csicsergését reggel-délben-este. 
A szomszédaink pedig onnan tudják, hogy itt a jó idő, hogy ismét gyakran látják Jägert „kötéltáncolni” az erkélykorláton, amit idén már Brandy is kezd eltanulni tőle … :)9. Mit szeretsz a tavaszban?
A hőmérsékletet, a friss tavasz illatot a levegőben, a madarak csicsergését, hogy sokáig van este világos, így munka után sokat lehet még csavarogni – egyszóval mindent! 
Sőt, a párommal nagyon szeretjük figyelni az első tavaszi zivatarokat, imádom érezni a frissítő eső illatát a levegőben! 
Tavasszal sokszor azt gondolom, hogy a tavasz a kedvenc évszakom (bár nyáron pedig azt hiszem, hogy inkább az)

10. Tavaszi nagytakarító vagy?
Ahogy én magam is mindig élvezem a felfrissülést, megújulást, úgy a lakásra is ráfér! Engem mindig hatalmas megelégedettséggel tölt el, ha csinálok egy alapos nagytakarítást, megmosom az ablakokat, függönyöket, mint ahogy történt ez múlt hétvégén is. Jó érzés a friss, üde lakásban leülni kicsit. Viszont az a problémám, hogy két rosszcsont macskával ez a nagytakarítás utáni tiszta-rendes állapot nem tart olyan sokáig… 

11. Tervek a tavaszra?
Sok-sok kinti mozgás: futás, biciklizés, kirándulás. Ilyenkor már egyre kevesebb időt töltünk a lakásban, amikor csak lehet, megyünk ki csavarogni. Illetve ha otthon vagyok, akkor is jobb szeretek az erkélyen olvasgatni, mint bent a szobában. Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is!

1 megjegyzés: